dilluns, 9 de juny del 2014

Manifest: A Blanes, Ara és demà



Ara és demà; i és ara, abans no ens ho prenguin tot, que cal construir una alternativa. No volem només resistir; volem sumar, proposar, construir, tot innovant per guanyar. Les condicions de vida i de treball de la majoria s'han degradat. L'atur, la pobresa i les desigualtats han crescut com a conseqüència d'unes polítiques neoliberals, imposades per la Troika i els Governs de l'Estat i de Catalunya, que provoquen l'enriquiment d'una minoria, l'empobriment de la majoria, la destrucció de l'Estat de Benestar i la concentració del poder a mans d'una elit econòmica i financera. El sistema polític i el model autonòmic sorgit amb la Transició està esgotat i en crisi. El creixement de les desigualtats, la corrupció, el lligam entre poder econòmic i poder polític estan posant en crisi la mateixa democràcia.
Els catalans i les catalanes volem exercir el dret a decidir el nostre futur polític. Aquest futur també es decideix des de l’àmbit municipal, el més proper a la ciutadania i el que estableix las bases de la convivència i del benestar dels ciutadans i ciutadanes. Necessitem una alternativa que tingui capacitat de construir noves majories i una nova hegemonia, tant al carrer com a les institucions. I per fer-ho proposem la suma a partir de quelcom nou, capaç de vehicular els anhels i la necessitat de plantar cara i construir una alternativa que representi els interessos de la gent. Ho volem fer de manera oberta i participativa, col•lectiva, des del debat de les idees i les accions, incorporant la pràctica social i política de qui les defensa cada dia en diferents espais de lluites. A Catalunya i a Blanes hi ha una pluralitat de forces polítiques, d'iniciatives, plataformes, moviments i persones que comparteixen la necessitat de confluir ara per compartir la construcció d'una alternativa.
Per això convoquem una Assemblea Oberta per fer-hi un primer pas. Una Assemblea Oberta perquè, en igualtat de condicions, podem debatre i compartir les estratègies, les iniciatives polítiques, tant per impulsar la confluència com per començar a treballar conjuntament, des d'ara mateix, per parlar de Blanes i de la seva  ciutadania. Per identificar els problemes i conflictes i per trobar-hi solucions, solucions que han de sorgir de la participació ciutadana directa, on tothom pugui expressar-se amb llibertat.
Des del realisme hem de procurar garantir el benestar dels ciutadans i ciutadanes de Blanes en tot allò en que els ens municipals puguin treballar i, encara més, fins i tot superar aquestes limitacions i fer arribar les nostres propostes unitàries als organismes supramunicipals, en especial en tot allò relacionat amb els serveis públics i socials.
Volem un Blanes on les decisions es prenguin en funció de l’interès general, on l’economia social i solidaria prengui força amb la intenció de promocionar la gestió econòmica de la vila i afavorir la creació de llocs de treball. 
On la transparència de la gestió del govern municipal sigui un eix bàsic, on sigui la gent la que decideixi on es fan les inversions públiques, amb participació ciutadana, amb pressupostos participatius i pactats entre tots, en els que el més important sigui la gent i les seves necessitats.
Apel•lem a una nova majoria social i política, que vol empoderar-se per decidir-ho tot, a cercar des de la unitat noves preguntes i respostes per al canvi d'època que estem vivint, on tot està en joc per a les classes populars.
I ens comprometem a tirar endavant accions polítiques institucionals i socials unitàries, de lluita social i política, per construir el Blanes que volem i atendre les situacions d'urgència social. Sabent que ara és demà. Que no és temps de fragmentar-se, sinó de sumar; que no és moment de resignar-se, sinó de lluitar; que és el moment de la unitat. Si no és per canviar-ho tot, per a què? Si no som tota la gent qui lluitem, qui? Si no és ara, quan? Ara és demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada